Perfectionismecoaching

Perfectionisme aanpakken

Pak je perfectionisme aan met de unieke OCP-methode

Als je last hebt van perfectionisme dan betekent dit dat je uit evenwicht bent. Je stuurt jezelf bijna uitsluitend aan via het denken. Onbewust negeer je je voelen, je intuïtie en je creativiteit. Perfectionisme zorgt ervoor dat je jezelf niet meer oké vindt en moeite hebt om jezelf graag te zien.
MOETEN is het kernwoord van perfectionisme. De OCP-methode – of voluit Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme – doorbreekt het belemmerende patroon en maakt van dwangmatig ‘moeten’ opnieuw een prettig ‘willen’ en ‘kunnen’.

Hoe perfectionisme zich toont

Perfectionisme laat zich op verschillende manieren zien. Deze kenmerken zijn vaak in mindere of meerdere mate aanwezig

 • je hebt veel nood aan bevestiging van anderen
 • je cijfert je weg voor anderen, de noden van anderen gaan voor op die van jezelf
 • je vermijdt conflicten
 • je stelt hoge kwaliteitseisen: je legt de lat voor jezelf erg hoog, soms ook voor anderen
 • je vergelijkt jezelf vaak met anderen waardoor je nooit helemaal tevreden bent met wie je bent of wat je doet
 • je houdt de zaken graag onder controle, je vindt het lastig als zaken niet lopen zoals jij het wilt
 • het molentje in je hoofd draait overuren, je bent kampioen in denken en piekeren
 • je stelt zaken uit of net het andere extreem: alles moet onmiddellijk gebeuren, er is geen tussenweg
 • je kan moeilijk kiezen of beslissen
 • je voelt je regelmatig angstig, faalangst blokkeert je
 • je hebt een (te) groot verantwoordelijkheidsgevoel en voelt (te) hoge betrokkenheid
 • je stelt weinig grenzen voor jezelf en je blijft doorgaan, want opgeven is alleen voor losers

Doe de perfectionismetest

Ben je benieuwd naar de mate waarin perfectionisme jouw leven beïnvloedt? Doe de test en je krijgt onmiddellijk het resultaat.

Aanpak perfectionismecoaching

De OCP-methode (of Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme) is een unieke methode ontwikkeld door Marcel Hendrickx vanuit zijn jarenlange ervaringen in zijn coachpraktijk. De methode wordt uitsluitend toegepast door in Het Ontwikkelingsinstituut opgeleide coaches. In 2018 behaalde ik het certificaat van perfectionismecoach en sindsdien ben ik ook lid van de Beroepsvereniging van perfectionismecoaches.

Het traject om je te bevrijden van perfectionisme met de OCP-methode omvat een aantal specifieke stappen die ik samen met je doorloop. Het is een proces dat tijd en ondersteuning vereist. Om kwaliteit en resultaat te garanderen, bied ik een basispakket van 6 uur coaching aan.

Elk coachingtraject start met een kennismakingsgesprek. Dit gesprek van maximaal 30 minuten is gratis en vrijblijvend en kan telefonisch, online of na afspraak in de praktijk. Het is belangrijk om af te toetsen of jouw vraag binnen mijn expertise ligt en of mijn stijl en aanpak bij jou past.

BPC-Beroepsvereniging van Perfectionismecoaches

Hoe klanten hun perfectionismecoaching bij AndersVerder hebben ervaren

Om hun privacy te garanderen, vragen een aantal klanten om enkel met de voornaam of anoniem geciteerd te worden. Ik respecteer deze keuze.

Ik wil je nogmaals bedanken voor je geduldige begeleiding in het perfectionismetraject dat je me met succes liet afronden. Het gaat prima met mij, ik heb weer de balans gevonden. Ik heb het gevoel dat ik veel ballast overboord gegooid heb, het is heerlijk om niet meer te piekeren!

Gert

Ik laat me minder opjagen door sociale druk. Ik tracht duidelijker te communiceren wat ik verwacht en wanneer ik denk dat verwachtingen van anderen niet haalbaar zijn, om frustraties te vermijden.Anoniem

Ik heb perfectionismecoaching gevolgd bij Carine. Resultaat? Ik ben verlost van mijn innerlijke drang om steeds zaken te “moeten” doen en geniet van de me-time die ik mezelf elke dag (onbewust) gun!
Mijn oprechte dank voor de fijne coaching.


S.A.