Carine Dewulf

Bio

Ik ben Carine, bedrijfspsycholoog, mensen-mens.

Geen boeiender onderwerp dat het menselijk gedrag! Ik begrijp graag wat mensen doen en waarom ze doen wat ze doen. Ik wil weten wat hen beweegt, motiveert en drijft. Die interesse zorgde er voor dat ik psychologie ging studeren.

Met een diploma bedrijfspsychologie op zak werkte ik 25 jaar in marktonderzoek en marketing. Na al die jaren kreeg ik het moeilijker om mensen enkel te zien in hun rol als consument. Ik wilde met mensen werken als mens, meer doen met mijn psychologische kant. Tijd om Anders Verder te gaan!

Na het volgen van verschillende professionele coachopleidingen zette ik de stap naar het zelfstandig ondernemerschap. Ik begeleid particulieren en organisaties naar meer veerkracht en werkgeluk. Dit via individuele loopbaancoaching, stress- en burn-outcoaching en perfectionismecoaching en via lezingen en workshops in bedrijven en organisaties.
Daarnaast ben ik ook deeltijds actief als praktijkassistent aan de UGent bij de Vakgroep Werk, Organisatie en Samenleving.

Visie

Ik geloof dat iedereen uniek is en kwaliteiten en valkuilen heeft. In ons leven sluipen geruisloos automatische denk- en gedragspatronen binnen. Sommige hiervan zijn nuttig, andere belemmeren ons te zijn wie we zijn. Bewustwording hiervan is een eerste stap naar verandering.

Mijn focus ligt niet op het analyseren van problemen of tekorten. Mijn aandacht richt zich op het ontdekken, waarderen en ontwikkelen van jouw mogelijkheden, sterktes en persoonlijke zingeving.
Ik help je in het (terug)vinden van het vertrouwen in jouw eigen kunnen. Zo sta je met meer voldoening in het leven en kan je je eigen unieke, zinvolle bijdrage leveren aan jouw groter geheel.

Hiervoor maak ik gebruik van diverse oefeningen gebaseerd op het ontwikkelingsgericht werken, het oplossingsgericht coachen en de positieve psychologie.

Coachopleidingen

Mijn begeleidingswerk is onder meer geïnspireerd door volgende professionele coachopleidingen

  • Ontwikkelingsgericht coachen met het Vorkmodel van Rudy Vandamme (Het Ontwikkelingsinstituut)
  • Stresscoach en burn-out coach (HRDAcademy)
  • Ontwikkelingsgericht coachen van mensen met Perfectionisme (OCP) (Het Ontwikkelingsinstituut)
  • Ontwikkelingsgericht Coachen van Teams met de Ontwikkelcirkel (Het Ontwikkelingsinstituut)
  • Opleiding voor loopbaancoaches (Better Minds at Work)
  • Impactvol online coachen (YourCoach)
  • Natuurcoaching (Shizendo)

Ik hou ervan om bij te leren en te blijven groeien als mens, coach en trainer. Dit houdt onder meer in dat ik mezelf af en toe trakteer op kortdurende opleidingen, seminaries en studiedagen.

Ik ben erkend door de Psychologencommissie (Erkenningsnummer 682137257), aangesloten bij het loopbaancentrum Better Minds Coaching en lid van de Vereniging van Erkende Stress- en Burn-outcoaches en de beroepsvereniging van perfectionismecoaches

Better Minds Coaching
Beroepsvereniging van Erkende Stress- en Burn-outcoaches
BPC-Beroepsvereniging van Perfectionismecoaches

Hoe anderen mij omschrijven

Individuele begeleiding

Mensen die ik begeleid ervaren mij als een betrokken coach die actief luistert, handelt met kennis van zaken, geduldig, constructief, positief en enthousiast.

Workshops & trainingen

Een trainer met kennis van zaken die zorgt voor veel interactie en praktische tips meegeeft.