Ik bekijk mijn smartphone die ik een paar uur eerder aan de oplader heb aangesloten. Tot mijn verbazing is de batterij nog steeds maar voor een paar procenten opgeladen. “Oh nee, wat is er nu meer mis met dat ding?!” Nadat deze eerste gedachte door mijn hoofd is geflitst, check ik toch even of de stekker wel in het stopcontact zit – ja, ja, ik ben blond, laat maar… -. Dit keer heb ik wel degelijk een stekker in het stopcontact gedaan.

“Grrr”, mijn frustratie neemt weer lichtjes toe.  Tot ik het nog eens beter bekijk en dan kan ik erom lachen… niet de stekker van mijn smartphone maar wel die van de iPod van mijn dochter steekt in het stopcontact. Oeps, even onbewust een ander laten voorgaan.

“Onbewust een ander laten voorgaan”. Het komt geregeld terug in de verhalen van cliënten. Keer op keer vinden ze de wensen en belangen van hun partner, kinderen, familie, klanten, collega’s en vrienden belangrijker dan die van zichzelf. Er is altijd wel iemand die net wat meer aandacht verdient dan zij zelf. Voor zichzelf zorgen is nu minder belangrijk, dat doen ze ‘later’ wel eens. Zonder dat ze zich er van bewust zijn, cijferen ze zich weg. Soms worden eigen hobby’s één voor één uit de agenda geschrapt. Niet dat iemand hen daar om vraagt. Het gebeurt gewoon.  De ‘stekker’ om de eigen batterijen op te laden wordt aan de kant gelegd. En dan is de energie op…

Wacht niet tot je batterijen zijn leeggelopen om je eigen stekker in het stopcontact te steken. Doe regelmatig iets waar jij weer energie van krijgt.

Wanneer gaat jouw stekker in het stopcontact?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 3 =