Wat heb ik jou te bieden?

individuele coaching bij stress en burn-out

Je kent stressperiodes en tot nu toe sla je je er wel doorheen maar je wil graag preventief aan de slag om spanningsklachten voor te zijn? Dat is een prima idee! Samen versterken we je stressbestendigheid door te onderzoeken wat je stressbronnen zijn en het verbeteren van je vaardigheden om met stress om te gaan. Hierdoor kom je steviger in je schoenen te staan en vind je meer rust.

Heb je niet langer energie om als een Chinese bordendraaier van bord naar bord te rennen? Zoek je begeleiding bij je herstel van aanhoudende negatieve stress, spanningsklachten, overspanning of burn-out? Ik ondersteun je met een persoonlijk stappenplan gericht op spoedig én verantwoord terugleiden naar werk of een andere levensinvulling.

Ga je na een periode van voorgeschreven rust weer aan het werk en wil je hierin begeleid worden? Je kan bij mij terecht voor ondersteuning bij re-integratie en voorkomen van terugval van energieverlies als gevolg van spanningsklachten.

Hoe werk ik?

Coaching is altijd maatwerk; het aantal sessies in een traject varieert dan ook per persoon, afhankelijk van de specifieke vraag en van hoe het proces verloopt. 1 sessie duurt 1 uur.

Ik baseer me op een 8-stappenplan waarbij we werken ‘van KLACHT naar KRACHT. Samen kijken we wat jij nodig hebt. Afhankelijk van jouw concrete vraag kunnen bepaalde stappen overbodig zijn of kunnen sommige parallel lopen.

Het gesprek is het belangrijkste middel in coaching. Daarnaast maak ik gebruik van verschillende oefeningen en opdrachten. Deze inspireren je, leren je zaken in een ander perspectief te plaatsen, geven je meer inzicht in wie je bent en in je helpende en belemmerende patronen of overtuigingen.

Ik zet je aan het werk met hoofd én hart én handen: ik zorg ervoor dat je niet enkel in je ratio blijft hangen maar ook (weer) durft voelen én ik zet je aan tot actie!

Elk coaching traject begint met een ontmoetingsgesprek. Het doel van dit eerste gesprek is te beslissen of we al dan niet samen verder op weg gaan. Ik leer je kennen in hoe jij zaken aanpakt en wat je concrete vraag is. Ik vertel je hoe mijn aanpak werkt.